Vad är de hetaste träningstrenderna för hösten egentligen? Och hur kan du träna med din mobil som tränings- och aktivitetsledare?  

träningMed mobilen i handen har du ett helt gym och massor av personliga tränare samlat på en och samma plats. I alla fall om du har träningsappar och YouTube nedladdat. Det ger dig hundratals möjligheter. Men se till att inte tappa mobilen i backen när du kör intervaller på en lerig skogsstig, då kan skärmen spricka. Ifall mobilen går sönder kan du lämna in den på iphone service på PhoneHero och få den lagad, snabbt och prisvärt.

Träning som toppar trenden just nu

I Topphälsa tipsas det om flera olika träningstrender för hösten 2019. Dessa är bland andra:

  • Yoga. I USA har yoga- och meditationsbussar funnits ett tag, i Sverige har dessa ännu inte kommit. Dock finns det death metal yoga där du får sjunga, skrika och headbanga precis hur mycket du vill. Skaka loss och hela dig själv.
  • Teknik. Med en marknad av personliga tester på uppgång har trenden att testa sin egen syreupptagningsförmåga, metabolism och vitaminbrist ökat. Aktivitetsklockor har funnits ett tag men dessa fortsätter att utvecklas, vilket gör att det ständigt kommer nya funktioner.
  • Temperaturskillnader. Att träna i extrem värme – liksom i kyla, är hetare än någonsin. I alla fall i USA. Där körs fitness, yoga, cirkelträning och andra träningsformer i både kyla och värme.

Äventyrliga träningspass och smart träning

I Expressen skrivs det också om hur fler och fler vill söka sig till äventyr när det kommer till träning. Konceptet ska vara en upplevelse som ger dig glädje och inspiration, inte bara träningsvärk. Varför inte installera laser, extremt bra högtalare och annat som påminner om en nattklubb, i träningslokalen?

Andra tips i samma artikel är dessa udda sätt att träna på:

  • Getyoga. Ja, det är precis vad det låter som. Yoga ihop med en get! Den något udda men getehärliga trenden spred sig från USA till resten av världen via sociala medier.
  • Plogging. Slå två flugor i en smäll och plocka skräp medan du joggar. Det svenska påfundet, som tog fart under 2016, har blivit allt mer populärt utomlands.
  • EMS-träning. Musklerna stimuleras elektriskt med hjälp av elektroder på kroppen. Ett 20 minuters pass ska motsvara cirka 2–3 timmars träning. Både tidseffektivt och high-tech!
  • Hoppträning. Att hoppa studsmatta i grupp kanske låter mer som en lek än ett träningspass. Men faktum är att 10 minuter på trampolinen sägs motsvara 30 minuter på löpbandet.