Vad för roliga appar finns det för träning egentligen?  och hur kan du även se till att aktivera barnen? Se till att skydda din mobil när du tränar, med skal och skydd.

En telefon är det perfekta träningsredskapet – med alla appar och funktioner som finns på dagens smarta mobiler. Men det är viktigt att skydda smartphonen så att du inte får en spricka när du är ute och springer och råkar tappa mobilen i backen. Med skal och skydd som du hittar på Phonelife är du och mobilen säkra – och du kan fortsätta att löpa uppför backen när du tagit upp telefonen.

Har du barn kan du även se till att aktivera dessa med gemensamma tränings- och lekpass. Det finns mycket du kan göra för att öka hälsan – men även gemenskapen i din familj.

Träning med mobilen

Det finns som nämnt en hel massa bra träningsappar att använda när du vill aktivera dig även hemma. Du behöver med andra ord inte kila till gymmet bara för att komma igång och höja pulsen lite. I en artikel i MåBra tipsas det om följande träningsappar till din smartphone:

  • Runkeeper – en app som mäter sträckan du sprungit och med jämna mellanrum berättar hur långt du kommit, när du är ute på tur. Du ser även din hastighet och hur mpnga kalorier du bränt på din runda.
  • Försvarsmaktens träningsapp – förkortas till FMTK och erbjuder dig att designa ett eget träningsschema, helt beroende på de mål du vill uppnå, samt i vilken form du är. Här kan du välja pass i din svårighetsgrad och välja mellan pass på 5 minuter och de som ligger på en timme.
  • Spotify – musik, musik, musik. Finns det något mer peppande är bra musik som du älskar? Nej, tänkte väl det. Skapa egna spellistor som gör dig glad och peppig. Det finns även massor av träningslistor du kan välja bland.
  • 7 min workout – en populär app som ger dig pepp att bara träna i 7 minuter, men på hög nivå och med rejäl intensivitet. Det går faktiskt att få ut mycket träning på så kort tid.
  • Yogastudio – en yogainstruktör som är en app. Det gör det enkelt för dig att komma igång med yogan hemma, och det finns massor av pass och ställningar att välja bland. Du behöver med andra ord inte starta med de mest utmanande övningarna, utan välj något som är på din nivå.
  • Zombies, run! – Du som behöver lite mer adrenalin för att komma igång att springa kan skapa ett fantasiscenario där du blir jagad av zombies. Du måste helt enkelt springa lite snabbare, för att inte bli uppäten av zombies. Rolig och lite läskig träning.

Träningsappar kan öka motivationen

Fler träningsappar kan du läsa om här på Mobil.se. Där skrivs det bland annat om hur loggning av träning kan hjälpa till med motivation och planering, men även för att analysera resultaten av träningen.

Träna med barnen

Visste du att du så klart även kan träna med dina barn? Det kan vara så enkelt som att de cyklar bredvid dig när du är ute på en löptur. Att de åker pulka nedför backen, när du springer upp och ned. Eller att ni tillsammans går en promenad. Mer om detta här.