Har du lagt på dig lite under jul och nyår? Du är inte ensam. Att äta upp sig under vintern är vanligt,7826628-morgon-gymnastik inte minst för att man mister så mycket vardagsträning som att till exempel ta en promenad eller cykla till affären. Dessutom är det kallt ute och få är det som lockas ut från soffan för att vara ute i naturen. Att vi under julen dessutom äter mycket hjälper inte heller. Så om du är en av de som lagt på dig ska du inte känna dig ensam, och det går att komma igång redan nu. Trots att det är kallt, mörkt och vintrigt ute.

Några som inte väljer att vila trots att det är vinter är Malin och Theresa, som väljer att träna ute året om – för dem är minusgrader och snö ingenting som står i vägen. De bor i Skåne och menar på att det aldrig blir för kallt för att träna ute, även fast det är flera minusgrader. Det hela handlar helt enkelt om att välja rätt kläder. Malin säger:

Idag har jag på mig underställ, vanliga löpartights, höga strumpor, två långärmade tröjor och en vindjacka. Vindbyxor är också bra.

De använder sig ofta av utegym när de tränar, någonting som finns i de flesta kommunerna. Men man kan också träna hemma i sin egen trädgård. Då blir det ännu lättare att träna, och man kan göra det hela familjen tillsammans.

Träna hemma i trädgården

Bäst är det så klart att träna i trädgården under vår och sommar, eftersom det är då klimatet är som bäst. Men redan nu kan du börja förbereda dig för att få till möjligheten att träna i trädgården. Det du behöver göra är att se till så det finns yta, vilket inte behöver innebära att du inte har plats för blomm 508247-lawn-moweror och buskar eller diverse odlingar. Om du tar kontakt med en Trädgårdsmästare eller trädgårdsarkitekt kan han eller hon hjälpa dig att rita upp allting. Läs mer om saken på: http://njutatradgardsdesign.se/. En annan god idé för att alltid hålla gräsmattan trimmat är att ha en robotgräsklippare, den fungerar i princip som robotdammsugaren. Men det är ju även en idé att använda en gammal gräsklippare som du går med, det ger ju helt klart en ordentlig träning det med.

Billigt alternativ att träna ute

Om du bor i en lägenhet och inte har tillgång till en trädgård är det såklart bättre att fokusera på ett utegym. Det finns som sagt i de flesta kommuner men om du tycker att det saknas ett i närheten av där du bor kan du alltid kontakta kommunfullmäktige och be dem se över möjligheterna till ett uppbygge. Annars finns de ofta i närheten av löpspår och om du kombinerar löpning med utegymmet kommer du att komma i form ordentligt. Dessa alternativ som finns gör det enkelt för alla att träna, det blir inte heller en kostnadssak där vissa familjer inte har möjlighet att köpa ett gymkort.