Att köpa tårta är ganska dyrt men vid vissa tillfällen vill man gärna ha tårta. För vem vill fira sin födelsedag utan en? Det ville inte en flicka i USA som fick hjälp av polisen att betala sin tårta. Vill man undvika polisen kan man satsa på en tårta som inte kostar skjortan.

2118782-birthday-cake-with-lit-candles

I Metro kan man läsa om en mamma som inte hade råd att betala tårtan som hon skulle ge till sin dotter på födelsedagen. När dottern fick reda på att det inte blev någon tårta bröt hon ihop. Någon på affären där tårtan skulle köpas bestämde då för att ringa polisen. Polisen kom inte dit och arresterade den hysteriska flickan, utan de betalade faktiskt det som saknades för att flickan skulle kunna få sin tårta. I amerikanska medier gick chefen till poliserna ut och sa att hen var stolt över att ha poliser på sin station som så troget betjänade medborgarna i staden med angelägenhet och medkänsla.

Beställ en prisvärd tårta

Det är inte alltid som polisen rycker ut och betalar folks inköp och därför kan det vara smart att satsa på en prisvärd tårta som inte kostar skjortan när man fyller år. Ett smart tips för att få ner priset på tårtan är att beställa den på nätet. Exempelvis finns födelsedagstårtor från dinTårta som är väldigt goda och har ett rimligt pris. Ofta får man faktiskt ett billigare pris när man beställer tårta med sockerpasta på istället för marsipan, skriver Dala-Demokraten. Marsipan är nämligen väldigt dyrt. Men många tycker faktiskt att sockerpasta är minst lika gott som marsipan och att det är innehållet som är viktigast.

Gör en egen tårta

Om man vill hålla nere kostnaden på tårtan och känner sig lite händig kan man även testa att göra tårtan själv. Antingen kan man köpa bottnar och bygga på med eget innehåll, eller göra allt från scratch. I Sydsvenskan kan man ta del av ett riktigt smaskigt recept på en födelsedagstårta med kardemummabottnar, vaniljkräm, blåbär och maränger som toppning. För att göra dessa vackra maränger att lägga på tårtan behöver man faktiskt bara dessa ingredienser:

  • Äggvitor
  • Socker
  • Citron
  • Karamellfärg