Matlådan är en liten underskattad pryl som fler borde få up ögonen för. Detta då man snabbt, enkelt – och även roligt kan spara tusenlappar varje år-. Pengar som kan gå till roligare saker och underlätta när man har det tight ekonomiskt. 

4103684-fresh-vegetablesVi människor som bor i Sverige är otroligt privilegierade att vi har så många skyddsnät innan det går riktigt tokigt. Bara det att det finns företag som lånar ut pengar snabbt och smidigt gör att man inte behöver oroa sig för oförutsedda utgifter. Men, kanske är ändå det bästa att ta ett helhetsgrepp kring sin ekonomi så man får en trygghet i att veta hur mycket alla ens bäckar läcker under en månad. Att börja med det i januari är helt perfekt. Detta då det är ett nytt år samt att januari är den fattigaste månaden på året. En artikel i Aftonbladet ger tips på hur man ska göra för att överleva den på bästa sätt när det kommer att tänka till angående maten, och låt oss nu gå in på hur mycket man kan spara när det kommer till matlådor.

Tips från familjeekonomen

Alla goda tips man kan få från experter bör man ta till sig och se vad man kan använda sig av. Detta för att få ett lite bättre och starkare liv. Dn.se har en artikel där en familjeekonom kommer med tips, och där går det att läsa att om man väljer att ha med sig matlåda så spar man in ungefär 50 kronor för varje låda man tar med sig, i det långa loppet blir det otroligt mycket pengar: 12 000 på 11 månader. Detta räknat på en lunch som kostar 75 kronor och att man äter ute varje lunch samt jobbar 48 veckor. En komplett matlåda hemifrån kostar ungefär 25 kronor.

Man kan även se det som en härlig tid tillsammans att stå i köket och laga storkok, och här kommer lite konkret av det man kan köpa för de sparade pengarna:

  • Du kan åka till New York
  • Bestiga Kebnekaise
  • Åka en vecka till Jamaica
  • köpa 2500 ekologiska bananer.