Som förälder kan det vara lite svårt att få ihop vardagen utan stress, det ska jobbas, handlas, hämtas och lämnas barn på dagis eller skola. Man hinner inte riktigt varva ner alla gånger. Här kommer ett gäng tips på vad du som förälder kan göra för att varva ner och slappna av lite på din ensamtid.

Kvinnas fötter hon badade i ett badkarNär du som förälder får lite tid för dig själv så kan det vara lite svårt att komma på vad du ska göra för att slappna av till fullo. Alla är olika men att ta ett bad brukar oftast vara en bra start, tänd lite ljus och mys ner dig med din partner bland bubblorna. När du väl kommer upp ur ditt bad kan ni kanske gå ut och äta en romantisk middag. Försök att prata så lite som möjligt om barnen och bara fokusera på varandra, det är ju trots allt din ensamma tid.

”Det kanske finns lite extra tid nu för en romantisk hotellnatt med spamassage och någon rolig tillställning.”

Testa nya saker

Nu när du och eventuellt din partner är helt barnlediga kan det vara roligt och avslappnande att prova på saker ni inte gjort förr. Det kanske finns lite extra tid nu för en romantisk hotellnatt med spamassage och någon rolig tillställning. Är du kanske en mer aktiv människa så kan det kanske vara kul att åka iväg och skogsvandra samt tälta där ni kan få vara ensamma under stjärnorna. Alla är olika men på din ensamtid är det viktigt att bara lägga fokus på dig själv och din eventuella partner. Det kanske låter illa men alla behöver lite egentid ibland. Ta reda på vad som passar just dig bäst