När du och din familj skaffar pool är det viktigt att tänka mycket kring säkerhetsaspekterna. Har du barn eller husdjur är det ännu viktigare att lyfta fram detta, men även om du har grannar som har barn. Det råder en del säkerhetsregler kring pooler men du måste även tänka själv gällande barnens närvaro etcetera.

En pool från pahlen.se är väldigt säker i sig men de kan inte försäkra att det trots allt inte kan inträffa en olycka. Det är du som ägare till poolen som måste sätta upp pooltak, staket och se till att barnen inte leker ensamma i den.

 

Sätt upp tydliga regler för barnen

Utöver de skrivna regler som gäller för pooler idag måste du även sätta upp regler för dina egna barn. Om de inte är så små att de inte begriper vad som gäller alls, så får du sätta upp skyltar och göra förmaningar om vad som får och inte får göras. Det innebär att de inte får gå i närheten av poolen när du eller någon annan vuxen inte är närvarande. Det betyder också att de inte får leka farliga lekar i vattnet som att skendränka varandra eller doppa varandras huvuden under vattenytan.

Gör det enkelt genom att sätta upp ett staket eller en gräns runt poolen. Då vet barnen att innanför den gränsen får de bara gå om du är där. Var också noga med att staketet är svårt att ta sig över eller igenom. På Boverket kan du läsa om vilka regler som gäller när du har pool.

 

Pooltaket

Glöm inte att förse din pool med pooltak. Taket är perfekt under lågsäsongen när poolen inte används men när barn kanske ändå leker i trädgården. Ett pooltak är stadigt och stabilt och är inte lätt för en unge att ta bort.