Idag är det dags att dela med sig av en hemlighet. En hemlighet som passar både småbarnsfamiljen men också den som bor själv: och det är att jaga rabattkoder på en riktigt bra sajt som listar allt du behöver för att få en smidigare vardag!

Sajten heter Gratislandet och just nu kan du spana in rabattkod för Matsmart hos Gratislandet. Matsmart är en sida där de rear ut mat som av någon anledning har fasats ut från grossisterna. Du kan hitta allt från hygienartiklar till skafferivaror, och det är smart att plocka åt sig ett gäng varor åt gången för det är då du tjänar som mest. Glöm till exempel inte att plocka med dig en tub med tandkräm eller något annat som ändå alltid behövs. Då slipper du köpa det i butiken och sparar massvis med pengar!

Man kan komma undan billigare

…Det gäller bara att veta hur. När det kommer till mat är det svårt att dra ner på kostnaderna, särskilt om man har familj och barn. Istället ser man hur matkontot fullkomligt svämmar över och man vet knappt själv vad det är man lägger och vad man faktiskt köper. Känns det inte som att skafferiet alltid står tomt? Genom att handla maten på nätet med rabattkoder ser du till att fylla skafferiet, och vem vet, kanske hittar du någon vara som du normalt inte brukar ha råd med. För du kan faktiskt även hitta riktigt nyttiga grejer som nyttigt snacks på raw food! Om du vill fasta eller äta nyttigare är det ett smart sätt att fylla skafferiet med snacks som faktiskt är nyttigt, och en gång för alla göra en ordentlig tömning av skafferiet på sådant som din kropp inte mår bra av.

Att laga billig mat är inte alltid lätt. Ofta är just billigare grytor och andra maträtter under tian inte så roliga och det blir tjatigt i längden. Men visst, det kan vara bra att ha några billiga recept på lager så man spontant vet vad man ska laga ikväll. En sak är i alla fall säker: fler beställer maten från internet eftersom det oftast blir billigast så och man hinner planera i lugn och ro:

– Planering löser problemet. Fundera över din vecka. Hur många kvällar ska du äta hemma? Vad vill du äta? Sedan gör du en veckomatsedel. Om du veckohandlar eller går till affären oftare spelar mindre roll. Det är det planlösa spontanhandlandet och de snabba lösningarna, exempelvis takeaway, som är dyra. Jag går en gång i veckan till en större butik en bit bort från där jag bor. Det inbjuder inte till dagliga turer och det är skönt att slippa tänka på matinköpen resten av veckan, säger Hanna Olvenmark. Aftonbladet