Den senaste tiden har vi fullkomligt bombarderats av nyheter från det svenska kungahuset. Det har varit dop, födelsedagar och nya barn. Nyligen fyllde prinsessan Estelle år och då gick man ut med vad hon fått i present.

8980472-prinsessan-estelle

När kungligheter födds och har dop får de ofta fina presenter som en park eller en gata uppkallade efter sig. Man kan exempelvis läsa om att prins Nicolas fick just en egen park i Ångermanland här. Men när kungabarnen fyller år är det inte riktigt lika flådiga presenter som de får motta. Då ser faktiskt presenthögen ungefär likadan ut som för vilka barn som helst. När Estelle gick och fyllde fyra år för ungefär en månad sedan fick hon bland annat en berlock till ett armband.

Fick en ny berlock

I Aftonbladet kan man läsa just om vad lillprinsessan fick i födelsedagspresent och det var av Östergötland som hon fick berlocken. Estelle är hertiginna av Östergötland och varje år sedan hon fyllde ett har hon fått en berlock till ett armband. I år fick prinsessan en berlock som föreställde en kantkremla, som är Östergötlands landskapssvamp. Hon kommer totalt att få nio berlocker, till dess att hon fyller 10 år. Förra året fick Estelle en berlock som föreställde en gädda och året innan det en knölsvan. Armbandet länkas ihop av en blåklint, som är Östergötlands landskapsblomma.

Ville ha en hamster

Om Estelle verkligen ville ha en till berlock till sitt armband framgick inte av texten. Men det framgick att hon önskat sig något annat – nämligen en hamster. Kronprinsessan Victoria berättade i en intervju att just en hamster stod högst upp på önskelistan men när man frågade hovets informationschef om hon skulle få sitt husdjur, fick man svaret att så inte var fallet. Förutom en berlock från Östergötland och en utebliven hamster, firades Estelle med en mängd gratulationer från svenska folket. På Kungahusets Facebooksida fullkomligt strömmade hälsningarna in. De kom från alla delar av Sverige och från folk i olika åldrar. Kusinen Leonore passade också på att gratta Estelle genom mamma Madeleine. Madeleine la upp ett meddelande till Estelle från Leonore på sin egen Facebooksida.