Den familj som befinner sig i småbarnsåren kommer nog få gå på ett och annat dop. Att köpa en present till det lilla dopbarnet är inte helt lätt men nuförtiden kan man i princip köpa precis vad man själv vill.

10743348-dopceremoni

I Aftonbladet kan man läsa att prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill hade bett gästerna på sonen Nicolas dop att skänka pengar till välgörenhet. Ångermanland, som är prins Nicolas hertigdöme, valde dock att ge honom en hel park i doppresent. Parken som blev present ligger vid naturreservatet Skuleberget i Ångermanland och kommer fokusera på upptäckarglädje med en stor lekpark. Parken får namnet ”H.K.H. Prins Nicolas hertig av Ångermanlands upptäckarpark”. Prins Nicolas har redan fått en inbjudan till att inviga parken och det kommer han och föräldrarna göra någon gång i år.

Finns massiv av presenter

Att få en park i doppresent är det nog bara kungligheter och superkändisar som får. Vi ”dödliga” får räkna med att kanske få någon leksak, ett smycke eller liknande. Men för att det är enklare än en park, behöver det inte vara tråkigt. Doppresenter bestod förr mest utav silverskedar och tennföremål men så behöver det inte alls vara längre, skriver Arbetarbladet. Det finns en uppsjö av söta saker som man kan köpa till det lilla barnet som ska döpas. För den som vill hitta den allra bästa doppresenten är det nog bäst att surfa runt lite på nätet. I en webbutik kan man med största sannolikhet hitta något unik som passar barnet perfekt.

Köp en mer praktisk present

Den som verkligen vill ge något praktiskt som barnet kommer ha nytta av i framtiden, kan faktiskt placera barnet i en bostadskö som doppresent, tipsar Metro. Ofta är det mor- eller farföräldrarna som vill ge något mer beständigt än till exempel ett smycke. Många startar till exempel även ett sparande för barnen som kan växa under uppväxten och som barnen sedan kan få tillgång till när de blir myndiga och ska köpa bostad eller ta körkort. Visst kanske en sådan här present inte låter så rolig i stunden men i framtiden kommer den nog att uppskattas väldigt mycket.