Vad behövs för att hela familjen ska ta sig helskinnad, mätt, varm och belåten ur en smärre kris eller större oväder?

Är du och din familj redo för en miljökris eller ett stort oväder som slår ut ström och viktiga nödvändigheter som vatten, infrastruktur och information? Då har du säkert hittat in på Criseq, där det finns alla förnödenheter för att klara en storm eller annan kris. Bland annat vevradio, ficklampor och spritkök. Men vad mer behöver du kunna för att du och din familj ska klara sig så bra som möjligt om kriget eller krisen kommer?

Det finns ett stort intresse för att lära sig hur man klarar sig undan nödlägen, genom prepping och överlevnadstekniker. I SVT går det att läsa om hur en preppersutbildning har startat uppe i Storuman, och att intresset var så stort att de fick tacka nej till folk. På en sådan kurs får du lära dig att kunna förbereda dig för olika typer av kriser, och sedan klara av dem. Det är för att känna sig mer trygga i tillvaron, inte minst ute i naturen.

Detta behöver du inför en kris

I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om vad du behöver ha hemma för att klara en kris. Det är bland annat fotogenlampa och bränsle i form av fotogen eller lampolja, ett extra element eller värmare som drivs av till exempel fotogen, sovsäckar, filtar, varma kläder, tändstickor, stearinljus, värmeljus, ficklampa och extra batterier till denna, dunkar att hämta vatten i och dunkar med färskt vatten, husapotek med viktiga mediciner, omslag, bandage och plåster, radio med vev eller solceller, vevladdare till mobilen, hygienartiklar som fungerar utan rinnande vatten, tvättlappar, campingkök och bränsle som t-röd för spritkök, mat som klarar sig i rumstemperatur som ris, pasta, bulgur, nötter och choklad, kontanter, papperslista med telefonnummer till anhöriga, grannar, kommunen, räddningstjänsten, elleverantören och sjukvården.