Ja, dålig luft har en dålig effekt på både energi, allergi och sammanhållning. Tycker du att det överdrivet? Fortsätt läsa för att få reda på orsaken till din eviga trötthet, förkylning och de konstant bråkiga middagarna.

Luften är oumbärlig – på flera plan

Att syre är en del av livets villkor håller alla med om. Men det är faktiskt så att det finns något som bra och sämre luft. Ta en titt på följande konsekvenser, och betänk det faktum att köpa luftrenare kan hjälpa om du uppfyller flera av dessa onödiga verkningar av dålig luft i hemmet.

  • Du upplever att du och din familj är ovanligt trötta
  • Du upplever att du och din familj oftare drabbas av förkylningar och täppt näsa
  • Du upplever att du och din familj bråkar mer än vanligt

Dessa tre punkter betyder inget särskilt var för sig. Men tillsammans kan det peka på dålig luft i hemmet. Det finns värre konsekvenser, om det kommer till exempelvis radongas, mögel och fuktskador. Då bör du utrymma och åtgärda på direkten.

Vad säger forskningen?

Luftkvaliteten bör alltid vara under övervakning i ett hem. Det handlar om dig och din familjs friktionsfria vardag. Dålig luftkvalitet innebär en dålig ventilation som orsakar föroreningar, överflödiga partiklar och gaser. Du bör även se över om ni har fuktskador – då behöver problemet åtgärdas på ett djupare plan.

  • Se till att bekämpa dessa otrevliga gäster i din luft:
  • Mikroorganismer i form av mögelsvamp och bakterier
  • Radon (detta kan långsiktigt orsaka lungcancer)
  • Allergener
  • Fuktskador

Köp luftrenare, var noga med ventilationen och håll koll på den där misstänkta fläcken i badrumstaket.

Luften är superviktig

Luften är A och O för alla levande varelser. Men det betyder inte att vi ska ta den för givet. Du kan göra en väsentlig skillnad genom att ha bra ventilation, luftrengörare och ett gott öga för det osynliga. För luften är trots allt osynlig. Det är nog en av orsakerna till att folk inte lägger en extra tanke på ämnet.

Din familj är det finaste du har. Ditt liv är det viktigaste som finns. Se till att luften är ren och fräsch!