Den 14 februari är det dags igen, då firas nämligen Alla hjärtans dag världen över – så varför inte passa på att överraska familjen med en ordentlig kärleksgåva?

hjärtaAtt visa att man älskar sin partner går att göra på många olika sätt, och nu söndagen den 14 februari är det dags för årets Alla hjärtans dag firande. Men som förälder i en småbarnsfamilj kanske en romantisk middag på stan i kombination med en hotellnatt är uteslutet som alternativ, och som tur är går att visa sin kärlek till varandra i alla fall. Ett tips är till exempel att fira själva dagen tillsammans som familj, men också unna sin partner något extra. Varför inte överraska med en godisbox skickad till dennes arbetsplats redan på fredagen innan helgen? Hos Godisboxen hittas under adressen https://www.godisboxen.se/alla-hjartans-dag-present/ en rad olika boxar med kärlekstema att välja bland, och vad är egentligen finare att få än sitt favoritgodis tillsammans med en kärlekshälsning från sin partner? Inte mycket. Ett tips är att också uppvakta med blommor sedan på själva dagen, men efter flera år som par kanske röda rosor är aningen tråkigt att både få och att ge bort – så våga tänka utanför ramarna och våga vara personlig genom att ge en annorlunda blomsterbukett istället. Eller varför inte vara extra modig och ta tillfället i akt och fria, om ni inte redan är gifta – Säterbygdens församling erbjuder exempelvis både drop-in vigslar och dop denna speciella söndag, vilket man kan läsa mer om hos tidningen dt.

Roligt att veta om Alla hjärtans dag

Att Alla hjärtans dag är parens högtid, det känner alla till men visste du att denna dag inte kom till Sverige förrän på 1960-talet och att det är lärarna som får flest alla-hjärtans-kort av oss alla? Det och mycket mer har Expressen listat tillsammans med annan rolig fakta om denna speciella dag:

  • Chokladförsäljningen ökar med 90 procent veckan Alla hjärtans dag infaller.
  • Det säljs fyra miljoner rosor i Sverige denna dag och försäljningen av blommor i allmänhet ökar med 59 procent.
  • 56 procent av svenskarna firar Alla hjärtans dag.
  • Vi köper presenter för under 500 kronor, endast 6 procent handlar alla hjärtans-presenter som kostar mer än det beloppet.