Snart är det dags för ännu en årskull att ta studenten och komma ut i det riktiga livet. I och med att studenten närmar sig, är det nu dags att beställa en studentmössa. Det gäller verkligen att vara noggrann när man beställer den, annars kan det gå riktigt fel.

7068927-studentmossa

I medierna kunde man för ett tag sedan läsa om en kille som skulle beställa en studentmössa inför studenten i vår men som gjorde ett riktigt misstag. Förtaget som sålde studentmössorna till eleverna var på besök i hans skola för att ta beställningar. Kille fick veta att han kunde skriva in vad som helst i rutan där man skulle fylla i vad som sedan skulle stå på mössan. Man kunde nämligen ändra det online under en tvåveckorsperiod innan mössorna tillverkades. Killen skrev därför in ”bajs” i rutan eftersom han inte kom på något bra och ändå tänkte ändra det sen. Han glömde dock att ändra i efterhand och blev chockad när mössan levererades och det stod ”bajs” på den.

Beställ en fin mössa

Att göra ett sådant här misstag är inte hela världen och de flesta kan nog skratta åt det i efterhand. Men nästan alla som beställer en studentmössa kan nog hålla med om att det är roligare om den är fin och att man kan ha kvar den som ett härligt minne. Därför är det viktigt att man verkligen tänker efter hur man vill utforma sin mössa så att man blir nöjd när man får hem den. Det finns flera olika ställen att köpa studentmössa och de kan ofta erbjuda lite olika design. Man kan exempelvis köpa studentmössa hos Nordic Traditions som har fina och klassiska mössor som passar alla. Mer om företaget läser du här.

Dyraste inköpet

Ytterligare en anledning till att de flesta vill ha en fin studentmössa, är att det faktiskt är ganska så dyrt att beställa en. I Aftonbladet kan man läsa om att studentmössan för många är det dyraste köpet i studenttider. Men självklart kan man köpa en billigare variant om man endast ser på sin studentmössa som ett slit-och-släng-plagg.