Mönstrat tyg

Mönstrade barnkläder betydde länge randiga plagg från Polarn & Pyret. Idag finns det dock så många mer klädesplagg, från alla möjliga tillverkare. Det är lätt hänt att man köper mer kläder än barnen behöver, bara för att de är så fina.

Mini Rodini behöver nog ingen närmare presentation vid det här laget. De har växt snabbt, eftersom de gjort åtminstone två saker rätt: de har satsat på ekologiska material, och de har designat kläder som sticker ut.  I sortimentet finns tröjor med fladdermusmönster, leggings med maharanis och maharadjor, baby-boots med råttor och en skaljacka med pingviner. Kläderna är ganska dyra, men det är bra kvalitet, och andrahandsvärdet är högt. Det går för övrigt bra för Mini Rodini, och man har nyligen rekryterat en ny VD, Christina Rolén, som tidigare arbetade som marknadschef för Adidas i de nordiska länderna.

Om Mini Rodini kan borde även andra kunna. Kanske var det så grundarna av det nya märket Mixed Grill resonerade. Mixed Grill säljer klänningar, jackor, skjortor, byxor och andra plagg i västafrikanska mönster, som sys i Banjul i Gambia. De finns än så länge bara att köpa på nätet.