En viktig grej när det kommer till att hålla sig i form är att lyckas undvika onyttiga mellanmål. Det låter enkelt, men det är det inte. I alla fall inte om man har en chokladkaka eller liknande hemma. Och det finns betydligt mer än så hemma hos grodfamiljen.

Därför gäller det att alltid ha ett nyttigt alternativ hemma. Man kan göra en större sats och frysa in. Det kommer att göra det lättare att hålla sötsuget stången.

Vad ska man då göra för något? Vi föreslår dadelbollar. De är lätta att göra, och eftersom dadlar redan är söta behöver man inte tillsätta något sötningsmedel.

Dadlar med kärna

Gör så här

Mixa 10 kärnfria dadlar med en matsked kokosflingor, två matskedar kokosmjöl, en matsked kakao och eventuellt lite vaniljpulver. Forma till bollar och rulla dem i en matsked kokosmjöl och en matsked kakao.

En annan grej som jag har börjat med är att köpa storpack med nötter och liknande, så att det alltid finns hemma. Nötter innehåller nästan bara fleromättade fetter, men det gäller att köpa naturella nötter, så att man inte får med socker, salt och andra tillsatser.