Har du ont om tid och känner att matinköpen bara blir allt mer förhastade och svåra att planera? Då låter du som en helt vanlig småbarnsförälder! Skönt att inte känna sig konstig eller ovanlig, men det går fortfarande att lösa själva problemet. Här tipsar vi om det bästa stället att jämföra matkassar på, och så tipsar vi förstås om vilka matkassar som kan vara kul för hela familjen att prova!

På matkasse.nu jämför de priser och erbjudanden på de allra flesta matkassar som erbjuds. Du slipper med andra ord att gissa dig fram till vem som erbjuder vad, där får du det jämfört åt dig – helt gratis! Vi tycker att det är bland de bästa sajterna för en småbarnsfamilj. När barnen sover kan du lugnt och metodiskt gå igenom matinköpen – och slippa spendera dyra pengar i onödan. Så glöm alla dåliga spontaninköp, där blir det lätt att göra rätt.

Populära matkassar att prova

Svenskarna är galna i att prova nya dieter. Även som en småbarnsfamilj kan man förstås prova nya matkulturer eller att äta mer grönt! Det finns både matkassar med färdiga recept, matkassar som är helt vegetariska och matkassar specialanpassade till småbarnsfamiljen! Här kan du läsa om vilka som erbjuder veganskt till dörren, om så önskas, eller en som har hälsan i fokus. Om du vill kan du helt enkelt bara sätta ihop den helt själv, som många erbjuder, här skriver till exempel tidningen E-handel om Linas matkasse:

”Hittills har företaget erbjudit kunderna en fast meny, men nu blir det för första gången möjligt att byta ut en eller flera av rätterna till något man hellre vill ha.”

Oavsett, så sparar du en massa tid och möda i den trånga affären. Puh!

Vad mer finns det egentligen för fördelar med matkassar till dörren? Många experter menar att det faktiskt minskar på svinnet. Det beror på att vi köper många produkter lite i ”förbifarten” och inte tänker på att planera våra måltider rätt. När vi istället i lugnt och ro kan planera måltiderna en vecka i taget, dag för dag, minskar risken för att den där halva zucchinin i kylen faktiskt blir omvandlad till mat – och inte behöver slängas efter att den inte använts fullt ut. Mindre spontana inköp, helt enkelt!