I fjol kom det en hel del sköna trender för inredning att ta fasta på, men nu är det nytt år och nya trender som är i fokus – och det är en hel del från fjolåret som inte alls är trendigt nu, så vissa saker är bara att glömma bort!

19352065-grunge-metal-textureHur vi skulle leva och bo 2016 är helt annorlunda mot trenderna för 2017. I alla fall inredningsmässigt. Det är nämligen en rad saker i vår inredning som är helt ute nu, men som var det trendigaste du kunde välja förra året – så för den som vill följa med i inredningstrenderna för 2017 har en hel del inredningsprylar och detaljer hemma att bara kasta bort. Eller ställa upp på vinden. För är det något som säkert aldrig kommer att förändras så är det att årens olika trender både kommer och går, för att sedan få fäste igen om några år. Så släng inget, det kan bli trendigt igen!

Detta ska bort ur inredningen

Enligt Expressen är det en hel del inredningssaker som ska plockas bort ur ens inredning. Till exempel skriver man om hur både nakna glödlampor, mässingsdetaljer och marmor ska bort. Och något som de flesta av oss nog inte missade förra året så var det just dessa saker som faktiskt dominerade. Men nu ska de bort. Andra saker att plocka undan är bland annat din fiolfikus, dina marockanska puffar och vill du verkligen följa trenderna rätt ska du också passa på att måla om väggarna hemma. Den grå kalla tonen som var så hett i fjol är nämligen helt ute nu – idag och i år ska man istället satsa på varmare toner. Något som Expressen skriver såhär om:

”Vita väggar, liksom ljusgrå toner, är det många som har tröttnat på för länge sedan. 2017 går vi mot varmare nyanser som grönt eller varm grå.”