Att skaffa barn och bilda familj gör att man behöver genomföra en hel del förändringar i sitt vardagliga liv, och när familjen växer kanske det kan vara dags att flytta från sin bostad till en större – och då finns en hel del saker att tänka på.

BarnrumNär det kommer till bildande av familj är det mycket att tänka på och en aspekt av det hela är att man kanske växer ur hemmet man bor i och behöver köpa något större. Men att hitta en ny bostad är inte alltid det lättaste, speciellt inte om man också behöver sälja sin nuvarande bostad i samma veva för att ha råd med den nya bostaden detta eftersom att man då måste tajma försäljning med köp viket kan vara svårt. Ett tips är därför att börja med att kontakta en mäklare i Stockholm som både kan vara behjälplig vid försäljning och samtidigt hjälpa till att hitta en ny bostad, något som gör hela flytten smidigare. Men visst finns det en del saker att tänka på även vid valet av mäklare. Till exempel skriver Expressen om hur man bör träffa och jämföra flera olika mäklare för att hitta vilken som passar bäst med ens behov och smart är det om mäklaren dessutom har erfarenhet av området där bostaden som ska säljas finns. Chanser är då större att man lyckas sälja av bostaden fortare och till ett bättre pris. Sedan när man hittat en mäklare man tycker om bör man också be om referenser eller läsa på olika recensionssajter om vad tidigare kunder till denne tycker om mäklaren i fråga, det tipsar Svenska Dagbladet om bland annat. När allt detta är klart och bostaden är såld och den nya är köpt är det dags för själva flytten, och när man har barn kan man räkna ut redan vid första stavelsen att flytten kommer bli krävande – därför är det viktigt att planera ordentligt och det är något som Göteborgs Posten har bra tips om:

  • Flyttlådor man mindrePacka: se till att planera packningen snart och gå rum för rum och var noga med att märka kartongerna efter både rum och innehåll. Då blir det lättare att packa upp vid inflytten senare. Glöm heller inte att flytten är ett bra tillfälle att göra er av med saker och prylar ni inte längre behöver.
  • Adressändra: glöm inte att ändra folkbokföringsadress, detta är bland annat nödvändigt för att barnen ska få en plats på förskola och skola om man byter kommun exempelvis.
  • Städa gamla bostaden: innan du lämnar över bostaden du sålt till köparen ska den vara flyttstädad, något som ofta glöms i en stressad barnfamilj, ett tips är därför att anlita en flyttstädningsfirma som sköter detta åt en. Visst kanske det kostar en slant men vi vet alla hur det är att försöka springa omkring med en dammsugare samtidigt som man har ett barn på armen så se flyttstädningskostnaden som en investering!