Ta med familjen på en fiskeresa utan dess like! Fånga lax från land i Vättern, försök hitta monsterfisken i södra Atlanten eller gör som kungen, åk på fiskeresa till Mexiko.

Att åka på fiskeresa med familjen är ett ypperligt tillfälle för att se Sverige eller främmande länder på ett spännande vis. Med vackra vyer av natur och vatten kan man kanske ha turen att fånga några riktigt schyssta fiskar, eller kanske en riktig baddare! Köp fiskeutrustning på activeoutfit.se, där finns det mesta oavsett om man vill fiska hemma i sjön eller på resan.

lax i håvFånga en stor lax

Hur fångar man den där riktigt stora laxen? I tidningen Fiskejournalen kan man läsa om hur man kan få de riktigt stora laxarna i Vättern utan fiska från en båt. Om det är dåligt väder kan det vara kämpigt att ge sig ut på sjön, eller om man inte har en båt heller för den delen. Då kan man testa på landfiske, det är perfekt för familjen eftersom man inte behöver oroa sig för gungande båtar och sjösjuka. Och det är många som åker dit för att testa på detta. Några tips inför landfisket är att satsa på att fiska på en plats där det blåst på ett tag, eftersom det tvingar in spigg mot land – vilket laxen gillar att äta. Som i all typ av fiske så är det såklart också viktigt att ha en rejäl dos med tålamod, fiske tar sin tid. Landfiske kräver en del utrustning, men det kan ju vara värt det om man får den där riktiga baddaren. Det som främst behövs är:

  • spö med rulle
  • beten
  • en stor håv
  • termos med varm dryck
  • varma och regntäta kläder

Spjutfisk och kunglig fiskeresa

Vill man inte fiska i Sverige utan drömmer sig bort utomlands så kan man göra som Hannes och bege sig till södra Atlanten. Där lyckades han och hans kollegor fånga en riktig monsterfisk. Det var en 3,4 meter lång spjutfisk med en vikt på över 400 kilo som alla hjälptes år att dra upp till ytan, skriver Aftonbladet. Eller så kan man göra som kungen, åka på en fiskeresa till Mexiko. I Expressen kan man läsa om hur han i största hemlighet åkt till Mexiko tillsammans med andra fiskeintresserade och forskare för att fiska just spjutfisk.