Sömn är livsviktigt för att kroppen ska fungera optimalt. Om du tränar är det extra viktigt att du sover bra och tillräckligt många timmar varje natt. Det är för att kroppen ska hinna reparera sig och kunna tillgodogöra sig träningen på bästa sätt.

Top,View,Of,Beautiful,Young,Woman,Sleeping,Cozily,On,AAtt sova tillräckligt är i särklass det bästa du kan göra för att ha en god hälsa. När du sover reparera sig kroppen, det bildas bland annat nya celler och hormoner. För att du ska sova bra är sängen du sover i viktig men även miljön runt omkring. För att sängen ska vara trivsam är det en bra idé att bädda med sköna lakan. Du kan hitta påslakan och underlakan på https://www.nolhagahem.se/sv/articles/23/underlakan som är av bästa kvalité. Det finns lakan i satin, linne, bomull och percale. Det finns även lakan i olika storlekar för att passa alla sängar. Hitta dina favoritlakan för att få en god natts sömn.

“En regelbunden dygnsrytm för att sömnen blir djupare och mer sammanhängande.” Läs mer här

Sömn är viktigt när du tränar

Kroppen är konstruerad för att sova på natten när det är mörkt och vara vaken på dagen när det är ljust. För att sova bra på natten är det därför bra att vara ute och få dagsljus. När du tränar är det extra viktigt att du tänker på sömnen. Träning bryter ner kroppen och för att du ska kunna tillgodogöra dig träningen på bästa sätt behöver du prioritera sömnen. Att försöka skapa en bra rutin kring sömnen där du går i säng och går upp samma tid kan vara bra för att få bra kvalité på sömnen.