Din smartphone kan bli ännu mer praktisk med några smarta tillbehör till mobilen. Gör resandet lite enklare, träningen smidigare och förläng livslängden på din telefon med våra smarta tips.

Mobiltelefonen är närvarande i snart sagt alla skeden av många människors liv, inte minst i träningssammanhang. Det finns till och med fog att säga att mobiltelefonen har blivit ett träningstillbehör lika obligatoriskt som träningskläderna eller vattenflaskan. Det är skälet till att vi tagit en titt på bra tillbehör och appar som du kan använda för att maximera din träning.

Träningstillbehör till din mobil

Bland tillbehör till din mobil finns det ett som är särskilt bra i samband med träning: sportarmbandet. Med ett sådant får du ett smidigt sätt att sätta fast din mobil exempelvis på armen så du slipper ha den skvalpandes i fickan eller något annat obekvämt.

Bland andra tillbehör finns till exempel skal och andra skydd om din träning innebär att du tillbringar tid i skog och mark eller andra miljöer som är tuffa för din mobiltelefon. Ett närmast obligatoriskt tillbehör är skärmskyddet. Det behöver såklart inte bara gälla om din träning sker i naturen, ännu mer nödvändigt är det om du tränar sporter där du riskerar att falla eller utsättas för fysiskt våld: En sprucken skärm känns i vilket fall otroligt snöpligt i efterhand, särskilt om den hade kunnat undvikas genom inköp av något så enkelt och billigt som ett skärmskydd.

Sätt som mobiltelefonen kan hjälpa dig med din träning

  • Du kan få mer koll på hur din träning framskrider med appar som exempelvis Runkeeper.
  • Det finns gott om appar som låter dig ta fram och upprätthålla personliga träningsprogram, exempelvis Gympact.
  • Med kompletterande tillbehör kan du använda mobilen som pulsklocka med mera.

Resa med tillbehör

När du ska resa är det klokt att köpa hem smarta tillbehör till din mobil. Varför inte ett dubbeluttag som gör att du och din resepartner kan lyssna på samma podd, ljudbok eller låtlista? Eller som i den här artikeln tar man tipsar om en restag som du kan placera på väskan och därmed spåra den från din mobil! Förläng livslängden med ett mobilskal. Ett tjatigt, men givet tips.